Monday, May 30, 2016

Home remedies to avoid gray hair

Most common problem!! All things considered, this could be a hereditary element and that is the reason it is creating so much inconvenience or it could be because of different issues like poor nourishment, smoking, hormonal change uneasiness, pollution, or different infections, for example thyroid issue.

You ought to consider attempting some standard home cures that are solid and nutritious for your hair. Indeed, there are fundamental concerns with respect to hair and one principle issue is the inadequacy of specific vitamins and minerals like vitamin B and copper that add to this issue. So we are going to list down some home remedies for avoiding gray hair.
 
Home Remedies to Stop Having a Growth of White Hair

Indian gooseberry/Amla

This Indian fruit works as an excellent method for a diversity of hair issues that also includes premature graying of hair and hair dullness. Amla has rich contents of vitamin C and antioxidants that helps your hair from drying or falling off and is one of the best anti-aging products. 


There are a lot of hair oil Amla products that you can try to apply to your hair. If you don’t want to apply oil, you can simply eat amla dipped in honey or sugar. That will be more than enough to get your hair growing and will help you from having any gray hair.

[Also Read - Hair care tips]

Curry leaves

For all those girls who think there is no chance, don’t worry. Curry leaves come to the rescue and helps your hair to increase in darker pigmentation. 

If you mix it with coconut oil and apply, it makes sure that the hair has its own great tonic. 
  • Firstly, start off with boiling some curry leaves and add one spoon of coconut oil. 
  • After a while, you can stain the oil. 
  • Massage your hair as much as possible with the mixture and then leave it for about 45 minutes to 1 hour. 
  • You will have a great result in just a few months if you follow it twice every week. 
  • You can also drink curry juice daily, but we are going to warn you that it is not going to be tasty at all.

No comments:

Post a Comment